Ökad leguanbefolkning hotar jordbruket i Lopburi, thailändska tjänstemän vidtar akuta åtgärder

Lopburi—

Den 16 november 2023 genomförde tjänstemän i Thailands nationalpark, tjänstemän för naturvårdsmyndigheter och relevanta tjänstemän en fältinspektion för att instruera lokalbefolkningen och undersöka populationen av leguaner i Phatthana Nikhom, Lopburi.

Enligt rapporten från nationalparkens tjänstemän häckar gröna leguaner, en främmande art, i stort antal i Phatthana Nikhom-områdena, cirka 100 hittades under undersökningen. Det stora antalet gröna leguaner i området har orsakat problem för lokalbefolkningen genom att manglar jordbruksgrödor.

Nationalparkens tjänstemän fångade några av leguanerna för ytterligare omvårdnad i Wildlife Rescue Center, Nakhon Nayok.

Den gröna leguanen är ett 1:a klassificering kontrollerat och skyddat vilda djur enligt ministeriet för naturresurser och miljö. Om du hittar en vild grön leguan, vänligen ring 1362 för ytterligare uppfostringsförfaranden i Wildlife Rescue Centers över hela Thailand.


Det thailändska departementet för nationalparker, vilda djur och växtskydd utfärdade dock relevanta avdelningar för att kartlägga populationen av gröna leguaner utan ägare över hela Thailand för att ytterligare fånga dem.

Nationalparkens tjänstemän uttryckte oro över att den överdrivna populationen av leguaner kan vara okontrollerbar, på samma sätt som approblem i Lopburi. Därför kommer de berörda tjänstemännen att vidta allvarliga och brådskande åtgärder för att kontrollera befolkningen innan det är för sent.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.