Bangkok står inför stigande PM2.5-nivåer bland dålig luftcirkulation

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Bangkok brottas för närvarande med en ökning av PM2.5-dammnivåer, som tillskrivs dålig luftcirkulation. Enligt Bangkok Air Quality Information Center, Thai Meteorological Department och Geo-Informatics and Space Technology Development Agency kommer staden att uppleva olika nivåer av luftkvalitet under den kommande veckan.

Från och med idag (20 november) förväntas flera områden i Bangkok ha måttliga PM2.5-nivåer. Men från 21 november till 23 november förutspås situationen förvärras, vilket särskilt påverkar östra och södra Bangkok, vilket kan påverka hälsan. Den 24 november kommer de oroande områdena att flyttas till att omfatta norra Bangkok.

Förbättringar förväntas senast den 25 november, men östra och norra Bangkok kommer att fortsätta att vara under noggrann observation. Veckan avslutas den 26 november med en måttlig dammsituation i östra och södra Bangkok. Relevanta enheter har sedan dess fått i uppdrag att intensifiera insatserna för att bekämpa PM2.5-frågan och minska dess påverkan på folkhälsan.

Invånare rekommenderas att hålla sig informerade om luftkvaliteten genom att använda resurser som AirBKK-applikationen, tillgänglig på iOS och Android, besöka www.airbkk.com eller följa olika Bangkok Metropolitan Administration (BMA) Facebook-sidor och LINE-kanaler. Allmänheten uppmuntras att rapportera föroreningskällor genom Traffy Fondue-applikationen, ett klagomålsrapportering och hanteringssystem som drivs av Bangkok Municipality Administration.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.