Thailändska myndigheter beslagtar illegala Pythonskinn och kadaver i Phichit-raid

Phichit—

Den 20 november 2023 inledde poliser för thailändska naturresurser och miljöbrottsbekämpning (NED) en sökoperation på fyra olika platser i Mueang Phichit och konfiskerade 12 vilda pytonslangar, 5 ark torkat pytonslang och andra kadaver av vilda djur.


Enligt rapporten från NED-tjänstemän rapporterade en anonym källa att det förekom olaglig dissekering av pytonslangar för att flå dem och sälja dem utomlands som tillbehör. NED-officerarna samlade sedan bevis och begärde en husrannsakningsorder från thailändska domstolar.

Som ett resultat av detta åtalades en oidentifierad påstådd ägare av varorna för olagligt innehav av skyddade vilda djur och kadaver utan tillstånd enligt lagen om bevarande och skydd av vilda djur.

Vidare uppgav NED-tjänstemän till thailändska nationella medier efter utredningen att pytonslangar numera eftersöks för deras hud och organ. En pytonslang kunde säljas levande för 80 baht per kilogram och deras hud var värd 1,000 XNUMX baht per meter.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.