Chiang Mais lyktfestival förbereder sig för spektakulära lyktvisningar; Flygändringar meddelade

Chiang Mai-

Den 23 november 2023 avslöjade Wisut Khamyod, biträdande direktör för Chiang Mai International Airport, för thailändska nationella medier angående den kommande Loy Krathong eller Lantern Festival i Chiang Mai från 27 till 28 november att totalt 160 flygningar kommer att annulleras och ombokas.

Totalt 101 flyg kommer att ställas in och 59 flyg kommer att ändras, både inrikes och internationella flygningar, enligt festivaltiderna på natten.

Ändringen kommer dock inte att påverka flygtrafiken eftersom flygbolagen har informerat passagerare i förväg för att hantera sina resplaner därefter.

När det gäller kampanjen om att släppa flytande lyktor på ett säkert sätt, har Chiang Mai International Airport skickat ett brev där man begärt samarbete från relevanta byråer om riktlinjer som kallas "Do's and Don'ts" under Loy Krathong-festivalen. Detta beskriver platser där flytande lyktor och andra liknande föremål är förbjudna nära flygvägar.

Från den 25:e till den 28:e november 2023 kommer Lantern Festival att hållas i Chiang Mai när förberedelser för evenemang pågår längs Pingfloden. Evenemanget har fascinerande dekorationer som hängande lyktor, Krathongs och andra livfulla föremål med över 2,000 XNUMX enheter.


Vidare genomförde relevanta myndigheter en fältinspektion på bryggor längs Pingfloden för säkerhet och förstärkning av landningarna.

Under Lantern Festival kommer det att finnas många aktiviteter som representerar thailändsk kultur och lokal visdom, inklusive hantverk, sångtävlingar, färjetrafik och många fler att se fram emot.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.