Hemlösa par greps på Jomtien Beach med drogtillbehör

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Pattaya —

Pattayas myndigheter vidtog allvarliga åtgärder för att ta itu med frågan om ett hemlöst par som enligt uppgift har ägnat sig åt störande beteende, skrämt lokalbefolkningen med vapen och ägnat sig åt drogmissbruk på Jomtien Beach.

Herr Phatthana Boonsawas, tidigare vice borgmästare i Pattaya, avslöjade torsdagen den 23 november att han fick flera klagomål från invånare i närheten av Jomtien Beach angående ett oidentifierat hemlöst pars oroande beteende.

De två individerna har orsakat störningar i området genom att skrämma invånare och turister och även engagera sig i drogmissbruk, enligt klagomålen. Herr Phatthana nämnde att parets handlingar har orsakat rädsla och oro bland lokalsamhället och skadat Jomtien Beachs rykte som ett säkert turistmål.

Efter att ha tagit emot klagomålen samordnade Phatthana med Pattayas polis, som snabbt kunde hitta paret. Myndigheterna träffade dem på Jomtien Beach i går, den 23 november 2023, och hittade narkotikatillbehör i deras ägo. Det förstods att de misstänkta inte kunde tala konsekvent, så de fördes till Pattayas polisstation för rättsliga förfaranden.

Mr. Phatthana rekommenderade att invånarna omedelbart rapporterar till relevanta myndigheter alla problem som påverkar dem och turister för att bevara stadens säkra turismbild i världsklass.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.