Störd man på motorcykel orsakar panik på Chaiyaphum School; Försiktighetsåtgärder tillämpas

Chaiyaphum—

Klockan 8:30 den 22 november 2023 fick Khon San-poliser en rapport om en psykiskt sjuk man som körde motorcykel med ett möjligt vapen in i Ban Nam Phu Hin Lad-skolan där 100 elever gick i Khon San, Chaiyaphum.

Khon San poliser ryckte till olycksplatsen, men den psykiskt sjuke mannen hade flytt till sin bostad. Efter ungefär en timmes övertalning och förhandling lyckades poliserna ta den misstänkte mannen i förvar.

Enligt rapporten från Khon San-poliserna var den misstänkte berusad och påverkad av en olaglig drogsubstans. En oidentifierad släkting till den misstänkte uppgav för poliserna att den misstänkte hade ett register som psykiatrisk patient och hade avbrutit behandlingen i en månad.

Inledningsvis eskorterade poliserna den misstänkte, vars namn undanhölls, till ett lokalt sjukhus för vård. Som tur var fick bara en lärare en lindrig skada av händelsen.

Efter incidenten utförde Chaiyaphum Provincial Social Development and Human Security Agency en fältinspektion för att utvärdera den mentala hälsan hos de barn och lärare som var inblandade i denna incident.

Dessutom skulle relevanta myndigheter skapa en försiktighetsplan för att förhindra liknande incidenter med regeringstjänstemän på varje skola i Thailand.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.