Thailands inrikesminister Anutin flyger privat jet för att underlätta akut hjärtkirurgisk uppdrag

Nationellt —

Thailands inrikesminister Anutin Charnveerakul lotsade sitt eget privatjet på söndagen för att transportera en hjärtkirurg från Bangkok till den nordöstra provinsen Sakon Nakhon för ett akut hjärtdonationsuppdrag.

Enligt rapporter från thailändska medier flög Anutin, som också brukade tjänstgöra som folkhälsominister, Dr Patchara Ongcharit, en kardiovaskulär och thoraxkirurg från Chulalongkorn Hospital, och ett medicinskt team till Sakon Nakhon Hospital i Mueng Sakon Nakhon distriktet tidigt på morgonen den 26 november. Deras uppdrag var att utföra en organhämtning från en hjärndöd patient som tidigare hade samtyckt till organdonation.

Ministern och det medicinska teamets resa i Anutins privatjet resulterade i en framgångsrik återhämtning av vitala organ, inklusive hjärta, njure och ögon, som kommer att användas för att rädda andra patienters liv.

Under operationen avslöjades det att Anutin träffade den avlidnes släktingar för att erbjuda stöd och kondoleanser för deras förlust. Han riktade sin tacksamhet till den avlidne individen för deras osjälviska beslut att donera organ.

Anutin har styrt sitt privata plan för att stödja medicinska team som är engagerade i organtransporter över olika regioner i landet sedan 2014. Detta initiativ, som av thailändsk media kallas "Winged Heart Operation", innebär att underlätta brådskande operationer som kommersiella flygningar eller andra sätt av transport inte kan ta emot. Under åren har Anutin framgångsrikt genomfört över 50 flygningar.

Rättelsemeddelande: Den här artikeln angav felaktigt att flygplanet som används av Charnvirakul är ett jetplan. Det är det faktiskt ett flygplan med turbopropell.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.