Banglamung-polisen arresterade misstänkt för serier av inbrott

Chonburi -

Polisen i Banglamung grep en misstänkt som de hävdade var en ökända inbrottstjuv som hade terroriserat samhället med en rad stölder på dagen.

Den misstänkte, identifierad av polisen som Prasert Laomanee, 50, greps den 28 november klockan 00:30 efter en utredning ledd av Pol. Överste Nawin Sinturat, chef för Banglamungs polisstation.

Gripandet kom efter en rad klagomål från offer som rapporterade inbrott i sina hyresrum i Banglamung-området i Chonburi-provinsen under middagstid medan de var borta på jobbet.

Den misstänkte, vanligtvis klädd i en motorcykelhjälm för att dölja sin identitet, använde en metallskärare för att ta sig in i rummen och stjäl olika värdesaker, inklusive guldhalsband, amuletter och andra värdefulla föremål, säger Banglamung-polisen. Efter varje stöld flydde han snabbt på sin motorcykel, vilket gjorde att invånarna kände sig sårbara och osäkra.

Banglamungpolisens granskning av CCTV-filmer avslöjade ett gemensamt mönster vid varje inbrott. Polisen fastslog så småningom att det var samma misstänkte, Mr Prasert, som påstås vara ansvarig för de många stölderna.

Beväpnad med en domstolsbeslut gjorde utredningsgruppen en razzia mot Praserts gömställe i Pathum Thani-provinsen och lyckades fånga honom. Vid hans arrestering återfanns ett stort antal stulna föremål, inklusive guldhalsband, amuletter och mer än 10 andra värdesaker.

Under det första förhöret ska Prasert ha erkänt att han begått flera stölder i Banglamung och erkände att han sålt några av föremålen för att reglera sina skulder. Det var underförstått att två offer identifierade sin stulna egendom som återfanns av polisen.

Enligt Pol. Överste Nawin, Mr. Prasert hade en historia av brott, efter att ha arresterats tre gånger tidigare för liknande anklagelser om inbrott. Hans brottsliga tillvägagångssätt involverade att köra motorcykel till riktade områden under middagstid, där han snabbt bröt sig in i obebodda rum.

Den misstänkte är häktad och står inför rättsliga åtgärder som presstid. Samtidigt meddelade polisen i Banglamung att de förstärker övervakningsåtgärder och patruller för att förhindra ytterligare stölder och återställa en känsla av säkerhet inom samhället.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.