Thailand brottsbekämpande tjänstemän razzia påstådda kriminella nätverk värt 1.3 miljarder baht

Nationell-

Den 29 november 2023 höll thailändska teknikkriminalitetsbekämpare (TCS) en presskonferens om en razzia som de kallade " Shutdown One Billion Hybrid Scam" mot en påstådd transnationell kriminell organisation på 5 platser i Bangkok och Samut Prakan.

Under den första operationen identifierades fyra misstänkta offentligt som Ruan Hong Lin, kinesisk medborgare, Zhao Ye, kinesisk medborgare, Lawan Thaweeraphiradeepoon, thailändsk medborgare och Savitri Angkhabut, thailändsk medborgare.

De arresterades enligt en thailändsk brottmålsdomstol för att de påstås ha samarbetat i korruption genom att importera falsk information till ett datorsystem, påstås ha samarbetat för att delta i transnationella kriminella organisationer och andra relaterade anklagelser.

Pol. Generallöjtnant Jiraphop Phuridej, befälhavaren för den centrala utredningspolisen, avslöjade offentligt att TCS-tjänstemän tidigare hade fångat inblandade individer som hade maskerat sig som snygga flickor för att påstås lura människor till vilseledande och bedrägliga investeringar i kryptovalutas.

Den centrala utredningspolisen genomförde ytterligare undersökningar och upptäckte att gruppen påstås ha arbetat i ett stort nätverk som en kriminell organisation innan de inledde en razzia och tillfångatog 9 personer, både thailändska och kinesiska medborgare. Det rapporterades att polisen konfiskerade mer än 1 miljard baht av tillgångar.

Pol. Generalmajor Atip Phongsiwapai, befälhavaren för Technology Crime Suppression Division, uppgav till thailändska nationella medier att polisen efter den första operationen spårade upp penningtransaktioner och fick reda på att gruppen hade köpt fastigheter och lyxiga nöjesställen värda 200 miljoner. baht med pengar från påstådda bedrägliga aktiviteter. Namnen på lokalerna släpptes inte till thailändsk press.


Enligt en rapport från TCS-officerare kunde polisen gripa fler individer inblandade i det påstådda bedrägerinätverket, en av dem var enligt uppgift en känd thailändsk modell.

Namnet på modellen undanhölls dock vid denna tidpunkt av TCS.
Till en början förnekade de misstänkta anklagelserna och hävdade att de var oskyldiga innan de eskorterades till polisstationen för vidare rättslig behandling, säger Pol. Generalmajor Atip.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.