Chonburi inleder ett ambitiöst transformationsprojekt för Smart City

Chonburi —

Thailands östra ekonomiska korridor (EECO) har avslöjat en ambitiös plan för att förvandla delar av Chonburi till en global "smart stad" till 2037 genom sitt projekt "Smart City and Commercial/Residential Hub".

Initiativet kommer att betona investeringar i medicinsk innovation, utveckling av arbetskraft, digitala industrier, flyg, logistik, livsmedelsförädling, höginkomstgruppsturism och hälsoturism i EEC:s nya industrizon som sträcker sig över 927.2 hektar, belägen nära U-Tapaos flygplats.

Målet är att etablera Chonburi som en av världens 10 bästa smarta städer, med en beräknad investering på 535 miljarder baht under de kommande fem åren.

Offentlig-privata partnerskap kommer att bidra med 9.7 % av den totala investeringen, eller cirka 51.98 miljarder baht. Samtidigt förväntas den privata sektorn investera 87.5% av totalen, totalt 468.07 miljarder baht.

Det är hoppfullt att den smarta staden kommer att generera 50,000 150 jobb, stödja 300-100,000 nystartade företag och hysa XNUMX XNUMX invånare, utan att störa andra thailändska städer.

10-årsplanen innehåller tre faser:

  • 2023: Detaljprojektering och planering
  • 2024: Markanpassning, vägbyggen och utveckling av allmännyttiga system
  • 2025 och framåt: Öppnar markuthyrning till privata enheter för utveckling

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.