Thailands meteorologiska avdelning varnar för väderomslag: Förutser temperaturfall och kraftiga regn som förväntas i nedre södra delen av landet

Nationell-

Den 28 november 2023 förutspådde den thailändska meteorologiska avdelningen väder under de kommande 24 timmarna, och angav att ett mellannivå högtryckssystem eller en kall luftmassa kommer att täcka de övre delarna av Thailand och Sydkinesiska havet. Detta mönster förväntas orsaka ett temperaturfall i dessa områden.

De nordöstra och östra delarna kommer att få hårda vindar. Den nordöstra monsunen kommer att täcka nedre Thailandbukten och nedre södra Thailand, som ett resultat kommer det att bli relativt starka vindar.
Invånare i de övre delarna av Thailand rekommenderas att ta hand om sin hälsa på grund av snabbt växlande väderförhållanden.

Dessutom är vädret i den nedre nordöstra delen som täcker nedre Thailandbukten och den nedre södra regionen relativt starkt, tillsammans med ett lågtrycksområde som täcker Malaysia och Malackasundet. Detta mönster förväntas resultera i kraftig till mycket kraftig nederbörd i vissa områden i den nedre södra regionen.

Vinden och vågorna i nedre Thailandbukten är måttligt starka och når 2-3 meter. Områden med regn och åska kan uppleva vågor högre än 3 meter.

Invånare i den nedre södra regionen bör vara försiktiga med farorna som utgörs av kraftiga regn och ackumulerade regn, vilket kan leda till översvämningar, särskilt i områden nära strömmande vatten och låglänta områden. Små båtar i nedre Thailandbukten rekommenderas att ligga kvar i kaj under denna tid.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.