Vissa Pattaya turistoperatörer invänder mot barverksamheten på Beach Road

Pattaya —

Ett antal turismoperatörer i Pattaya har uttryckt sin oro över idén att tillåta nattliga platser på Beach Road att fungera fram till klockan 4, med hänvisning till oro för buller, säkerhet och den övergripande påverkan på stadens image.

Thanet Supornsahasrungsi, den nyvalda ordföranden för Association of Chonburi Tourism Federation (ACTF), sade att även om han välkomnade implementeringen av 4 på morgonens öppettider, betonade han att förordningen bör tillämpas selektivt.

Han hävdade att sena natttider endast borde tillämpas på anläggningar på Walking Street, stadens populära och lagliga nattlivsområde, och inte Beach Road eller andra delar av Pattaya på grund av dess blandning av familjevänliga anläggningar och bostadsområden.

Pattaya News noterar att från och med den 15 december kommer den thailändska regeringen att tillåta nöjesställen att hålla öppet till 4:XNUMX i ett försök att stimulera ekonomin. Förordningen börjar med fem turistdestinationer: Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Koh Samui och Pattaya.

Med den framväxande idén att inkludera Beach Road som ett annat tillåtet nöjesdistrikt, uppstod farhågor om att boende i närliggande lägenheter och hotell skulle påverkas negativt.

Mr. Thanet uppgav vidare att Beach Roads rykte också potentiellt kan försämras ytterligare på grund av dess påstådda koppling till sexindustrin.

Han betonade att inte alla turister söker nattlivsunderhållning eller har för avsikt att besöka red-light district i Pattaya nuförtiden, eftersom trenden inom familjesegmentet växer.

Researrangörer från Ryssland och Taiwan ska också ha uttryckt oro över Pattayas rykte för nattliv och sexindustrin, vilket avskräcker familjeorienterade resenärer.

”Turismoperatörer bör vara beredda på förändringar. Naturligtvis finns det fortfarande de som söker nattlivsunderhållning när de väljer Pattaya som destination, men den här gruppen är mycket mindre och skulle gradvis bli ännu mindre, säger Mr Thanet.

Han tipsade om att Pattaya borde fokusera på att locka högutgifterna resenärer genom att främja mer hälsa och välbefinnande turism potential.

Han sa att hotell i Na Jomtien har en konkurrensfördel jämfört med centrala Pattaya på grund av deras läge vid stranden och närhet till U-tapaos internationella flygplats. Lokala flygbolag bör också överväga andra rutter med fler möjligheter, eftersom turister ofta kombinerar resor till Pattaya med Bangkok eller andra provinser och föredrar att använda flygplatser i Bangkok, sa Thanet.

Samtidigt har det thailändska kabinettet officiellt godkänt en förlängning av öppettiderna för restauranger och nöjesställen i utvalda områden i Bangkok, Phuket, Chonburi, Chiang Mai och Koh Samui idag, den 28 november.

Förordningen träder i kraft i december, i linje med turistsäsongens högsäsong.

Ursprunglig artikelkälla och viss information: Bangkok Post
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.