Brand vid Rajamangala University i Hua Hin orsakar 110 miljoner baht i skador, utredningar pågår

Hua Hin—

Den 29 november 2023 avslöjade Phonkrit Puangwalaisin, Hua Hin District Chief, offentligt detaljerna om en nyligen inträffad brandincident vid Rajamangala University of Technology Rattanakosin, Hua Hin, Prachuap Khiri Khan. Det rapporterades att de totala skadorna översteg 110 miljoner baht.

Före brandincidenten hade universitetet hållit en farsdagsceremoni, som tur var lyckades studenterna utrymma byggnadens lokaler och var oskadda.

Enligt en rapport från vittnen uppgav Orawan Chaemjamrat och Naiyana Saichampa, vaktmästare, för thailändska reportrar att de hörde ett högt sprängljud komma från LCD-skärmar i en auditorium på andra våningen i byggnaden innan gnistor föll och träffade matta, vilket gör att en brand snabbt antänds.

Vaktmästarna ska ha försökt ropa på hjälp och släcka bränderna själva men de kunde inte hinna i tid, säger thailändska reportrar.

Brandkåren ska ha kunnat kontrollera lågorna efter 2 timmar. Inledningsvis skulle kriminaltekniker och offentliga arbeten undersöka händelseplatsen ytterligare för att fastställa den exakta orsaken till bläs.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.