Pattaya City firar 45-årsjubileum och hedrar grundande välgörare

Pattaya —

Pattaya City firade sitt 45-årsjubileum med ett speciellt evenemang som hölls i stadshuset igår, den 29 november. Evenemanget hyllade Mr. Prinya Chawalitthamrong, en generös välgörare som donerade 10 rai mark till staden den 23 november 1980.

Eventet deltog av Mr. Poramase Ngampiches, borgmästare i Pattaya, och Mr. Sontaya Khunpluem, tidigare Pattayas borgmästare. På plats var också stadens administrativa team, medlemmar av Pattayas kommunfullmäktige, chefer för olika Pattayas stadsavdelningar och direktörer för Pattayas 11 kommunala skolor.

Ceremonin började med religiösa ritualer och materbjudanden till nio buddhistiska munkar. Efter dessa ritualer hölls en kransnedläggningsceremoni för att hedra bysten av Mr. Prinya Chawalitthamrong, givaren av mark som underlättade byggandet av Pattayas stadshus. Den tidigare vice inrikesministern besökte Pattaya första gången 1948 och spelade en avgörande roll i att förvandla Pattaya från en liten kustby till det livliga turistmål det är idag.

Mr. Prinya, som gick bort 2005, visade framsynthet och vision som på ett betydande sätt hjälpte till att forma stadens utveckling och lade grunden för dess framtida tillväxt.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.