Thailändska myndigheter beslagtar över 500 oregistrerade kadaver av vilda djur, arresterar vildhandlare

Pathum Thani—

Den 29 november 2023 tillfångatog thailändska naturresurser och miljöbrottsbekämpande enheter (NED) och amerikanska marin- och vilda djurtjänstemän en djurhandlare och konfiskerade över 500 oregistrerade kadaver av vilda djur i Mueang, Pathum Thani.

Enligt en rapport från NED-tjänstemän, i januari 2023, ägde två misstänkta kadaver av asiatiska gyllene katt i Lat Phrao, Bangkok, och var kopplade till en misstänkt som handlade djurkroppar på sociala medier.

Polisen genomförde ytterligare undersökningar och spårade upp en misstänkt som bara identifierades som Mr. Kan, en 41-årig vildhandlare.

Under utredningen ska Kan ha erkänt att han hade varit administratör på sociala mediegrupper i mer än två år och sålt djurkroppar inklusive kunglig tiger, leopard, svart panter och andra sällsynta tigerkroppar från andra okända källor till handlare på Facebook.

Kan enligt uppgift köpte en tigerkropp för 40,000 50,000 till XNUMX XNUMX baht och sålde dem sedan i separata delar till samlare, sa polisen.

Inledningsvis tog utredningsofficerarna tag i Kan för ytterligare rättslig process om handel och innehav av skyddade vilda djur utan tillstånd enligt domstolsbeslutet.

NED-tjänstemän planerar också att spåra andra misstänkta inblandade i illegal handel med vilda djur.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.