Thailands premiärminister siktar på att etablera Thailand som ett nav för elbilstillverkning

Nationell-

Den 1 december avslöjade Mr. Chai Watcharong, regeringens talesman, offentligt att Mr. Srettha Thavisin, Thailands premiärminister, har förtroende för Thailands potential och stöder Thailand som ett regionalt EV-tillverkningscenter (elektriska fordon).

Regeringens talesman uttalade offentligt att den thailändska premiärministern har arbetat med relevanta myndigheter för att främja och underlätta globala privata företag, särskilt entreprenörer som tillverkar elfordon.

Nyligen har GAC AION, ett underfilialföretag till Guangzhou Automobile Group, etablerat en fabrik för tillverkning av elfordon i den östra ekonomiska korridoren (EEC), Rayong, med en investering på 2.3 miljarder baht. Tillverkningsbasen för elbilar fokuserar på marknader i ASEAN-regionen.

Byggprojektet för GAC AIONs tillverkningsbas har två faser och det beräknas att den första fasen kommer att vara färdig i juli 2024. Basproduktionstakten kommer enligt uppgift att kunna bearbeta mer än 50,000 XNUMX elfordon årligen.

Den thailändska premiärministern erkänner att Thailand är redo att söka möjligheter inom elbilsindustrin för att producera bättre elfordon och skapa ny teknik. Säkert tror Srettha att ännu fler stora privata företag kommer att vara intresserade av att investera i Thailand i elbilsindustrin och hjälpa till att expandera ekonomin och ge mer inkomst till thailändska lokalbefolkningen, sa Chai.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.