Kanchanaburi-kvinna dog efter att en påstådd berusad polis slog henne i bilolycka och försökte fly

Kanchanaburi—

Klockan 4:00 den 3 december 2023 fick Tha Muang-poliser en olycksrapport om en pickup som kolliderade med en motorcykel på Ban Tham-Muang Chum-vägen, Tha Muang, Kanchanaburi. Det har rapporterats om en skadad.

Tha Muang-polisen och räddningsteamen rusade till olycksplatsen och hittade en kraschad motorcykel och en kropp som offentligt identifierades som Daorung Klinhom, 48. Pickup-föraren ska ha försökt fly efter händelsen, men Tha Muang-polisen blockerade vägen och bad föraren att kliva ur fordonet.

Efter över en timmes förhandlingar kunde polisen gripa den oskadda föraren som offentligt identifierades som Mr. Somya Banthawtuk, 53, och som verkade bära en thailändsk polisundertröja. Somya ska ha sagt till polisen att han var rädd för att bli överfallen av bybor som omger hans fordon.

Tha Muang-poliserna genomförde alkoholtester på Somya och offrets familj rapporterade till thailändska medier att alkoholhalten var över 300 mg%.

Men thailändska reportrar sökte efter Somyas identitet på nätet och upptäckte att han verkade vara Pol. Löjtnant Somya Banthawtuk, Mueang Kanchanaburis biträdande inspektör för brottsbekämpning.

Enligt en rapport från polisen visade lokal CCTV att Daorung, offret, var på väg hem med sin motorcykel, vid olycksplatsen körde Somya över hans körfält och kolliderade hårt med Daorungs motorcykel.

Inledningsvis eskorterades Somya till Tha Muangs polisstation för ytterligare rättslig behandling och brottsanklagelser.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.