Över 1.3 miljoner amfetaminpiller beslagtogs i Lampang, två misstänkta greps

Lampang—

Den 6 december 2023, Pol. Generallöjtnant Kritthaphon Yisakorn, ställföreträdande befälhavare för provinspolisregion 5, och relevanta tjänstemän höll en presskonferens om gripandet av två påstådda narkotikasmugglare med mer än 1.3 miljoner amfetaminpiller i Mae Phrik, Lampang.

De två påstådda misstänkta identifierades offentligt endast som Mr. Worapot, 43, och Mr. Chainarong, 43.

Enligt en rapport från Mae Phrik-poliser rapporterade en anonym källa att det fanns två fordon misstänkta för narkotikasmuggling. Men när de misstänkta fordonen närmade sig en poliskontroll gjorde de en U-sväng och zoomade av, sa polisen.

Mae Phrik-polisen förföljde sedan de misstänkta och bestämde sig för att skjuta ut däcket ur en av de misstänktes fordon tills de hamnade i ett hörn och övergav sig.


Poliserna inspekterade sedan fordonen och upptäckte 6 säckar innehållande 200,000 XNUMX piller amfetamin vardera. Poliserna tillade vidare att de två misstänkta påstås ha samband med narkotikasmuggling från ett närliggande lands gräns till centrala Thailand.

Till en början beslagtog poliserna mer än 1.3 miljoner piller amfetamin som bevis och eskorterade Worapot och Chainarong till Mae Phrik polisstation för vidare rättslig behandling.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.