Räddningsteam fångar säkert påfågeln strandsatt på taket i Bang Lamung Village

Bang Lamung—

Klockan 5:40, den 6 december 2023, fick Nong Prue räddningsteam en rapport om att en påfågel landade på taket av ett hus i Eakmongkol Village 3, Bang Lamung, Chonburi.

På den rapporterade platsen hittade räddningsteamen en påfågel på taket innan de smög bakom i ett försök att fånga påfågeln. Med ett svep kunde räddningsteamet efter en kort stund fånga påfågeln säkert.


Räddningsteamet skulle senare överföra påfågeln till Nong Prue Municipality Disaster Relief Center.

Enligt en rapport från en anonym invånare hade påfågeln varit på fri fot sedan morgonen och ingen hade deklarerat äganderätten. Eftersom lokalbefolkningen var rädd för att påfågeln skulle attackera barn i byn, ringde de sedan räddningsteamen för att hjälpa till att fånga påfågeln när den flög till ett närliggande tak.

Räddningsteamen skulle senare släppa påfågeln till ett naturreservat i Chonburi om det inte fanns någon som gjorde anspråk på äganderätten.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.