Suvarnabhumi flygplats inför automatisk utcheckning för utländska passagerare, förbättrad effektivitet och säkerhet den 15 december

Nationell-

Den 11 december 2023, Pol. Generallöjtnant Itthiphon Itthisanronnachai, befälhavaren för Immigration Bureau, avslöjade offentligt en förbättring av inhemska automatiska utcheckningskanaler för utlänningar på Suvarnabhumi International Airport.

De nya kanalerna kommer dock att ha vissa begränsningar och restriktioner för vem som kan använda dem, som vi förklarar nedan. Det rapporterades att de nya inhemska automatiska utcheckningskanalsystemen kommer att vara tillgängliga offentligt den 15 december 2023 och kommer att kraftigt minska tätheten av utländska passagerare under rusningstid.

Det är värt att notera det Suvarnabhumi Airport har faktiskt haft 16 automatiska utcheckningskanaler sedan 2012, men har bara använts för att kontrollera thailändska passagerare.

Det tar enligt uppgift bara 20 sekunder för automatiska utcheckningskanaler att kontrollera en passagerares pass med ansikts- och fingerigenkänning. Den senaste dagen rapporterades det ha varit mer än 50,000 20 passagerare och mer än XNUMX flyg på en timme på Suvarnabhumi flygplats.

Mr. Srettha Thavisin, Thailands premiärminister, gav nyligen en order till Pol. Generallöjtnant Itthiphon för att arbeta med möjligheten att använda det automatiska kanalsystemet för att kontrollera även utländska passagerare. Det skulle avsevärt minska tiden och processen för att kontrollera varje pass, sa premiärministern.

De inhemska automatiska utcheckningskanalsystemen kunde dock endast användas under förutsättning att utländska passagerare måste inneha ett E-pass godkänt av International Civil Aviation Organisation (ICAO).

Förutom det var det enligt uppgift de som hade vanliga pass eller e-pass med fel och var barn eller funktionshindrade som behövde kontrolleras genom Suvarnabhumi immigrationstjänstemän.

Dessutom kan de automatiska utcheckningskanalsystemen också verifiera personer med arresteringsorder eller personer som har överskridit sina visum och tillåten tid.

Dessutom, som för vissa internationella flygningar, måste Suvarnabhumi immigrationstjänstemän fortfarande kontrollera passagerare personligen enligt principerna för nationell säkerhet och landet man planerade att besöka. Mer information finns på flygplatsens immigrationsbås.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.