Fånge rymmer från Nonthaburi-fängelsets välfärdskafé, arresterades timmar senare

Nonthaburi—

Den 11 december 2023 rymde en 44-årig fånge när han arbetade på ett fängelsevårdskafé i Nonthaburi Provincial Prison.

Fången identifierades offentligt som Kriangkrai Wimonphim som dömdes till 3 år och 9 månader för narkotikainnehav för försäljning. Enligt en rapport från Nonthaburi fängelsetjänstemän skulle Kriangkrai släppas den 22 mars 2024.

Nonthaburi fängelsetjänstemän inspekterade CCTV-filmer och upptäckte att Kriangkrai arbetade på fängelsets kafé. Han ska ha hittat kläder från en papperskorg innan han tog ut soporna och flydde med tuk-tuk, sa polisen.

Klockan 4:30, den 11 december 2023, fångade Nonthaburi-polisen Kriangkrai när han väntade vid en busshållplats på Prachachuen-Nonthaburi Road, Mueang Nonthaburi.

Kloyut Panasan, befälhavaren för Nonthaburi provinsfängelse, sade offentligt att Kriangkrai var en utmärkt fånge som arbetade på fängelsets välfärdskafé i ett år.

Efter utredningen ska Kriangkrai ha sagt till polisen att han var spänd och kortvarig när han hittade en skjorta i papperskorgen. Utan förberedelser i förväg försökte Kriangkrai fly, sa Kloyut.

Till en början höjde polisen Kriangkrais straff för att ha undkommit laglig kontroll med cirka 8 månader innan han eskorterade Kriangkrai tillbaka till fängelset.

Läs en liknande historia: en fånge som rymde från Banglamungs sjukhus i Pattaya under sin genitaloperation arresterades efter en dag.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.