Sök efter fyra rapporterade saknade individer i Jomtien Beach Waters avstängd

Pattaya —

Sökoperationen efter fyra försvunna individer i vattnet utanför Jomtien Beach, Chonburi, har tillfälligt avbrutits. Beslutet kommer efter en brist på konkret information om de påstådda försvunna personerna, där tjänstemän nu tror att det kan ha varit ett falskt larm.

Den 12 december fick Na Jomtien-polisen en rapport om fyra personer som sågs flyta mitt i havet utanför Jomtien Beach. Som svar utplacerades omedelbart ett gemensamt räddningsteam bestående av 20 personal från Sawang Rojanatham Foundation och Sawang Boriboon Foundation till området.

Den första rapporten från de fyra personerna kom från en icke namngiven hotellanställd. Den anställde rapporterade att han informerades av en gäst som berättade att det fanns fyra personer som flöt runt 400-500 meter från stranden runt 6:00 på tisdagen, innan de plötsligt försvann.

Räddningspersonal, bestående av mer än tio dykare och vattenskoterförare, genomförde en omfattande sökning i vattnet och intervjuade potentiella vittnen på tisdagskvällen. Trots sina ansträngningar har de fyra rapporterade saknade personerna ännu inte hittats vid tidpunkten för rapporteringen.

En fiskebåt ankrad nära olycksplatsen ökade förvirringen. Besättningen rapporterade att de bara observerade en enda utlänning som simmade i närheten, men de lämnade strax senare området säkert och fiskarna var omedvetna om några potentiella nödsituationer.

Det rapporteras också att förutom informationen från hotellanställda hade ingen annan som intervjuades av räddningsteamen sett de fyra personerna.

På grund av motstridiga uppgifter och avsaknaden av tydliga bevis har sökoperationen tillfälligt pausats. Myndigheterna försäkrade dock allmänheten att en ny sökoperation kommer att inledas omedelbart om någon ny information eller rapporter om de saknade personerna dyker upp.

Det är fortfarande oklart vid presstid den 13 december på kvällen om någon faktiskt hade försvunnit och inga anmälningar lämnades till polisen om försvunna personer från vänner eller släktingar, vilket leder till att polisen tror att situationen kan ha varit ett falskt larm och bara ett fall av ögonvittnen som var oroade över simmare som simmade på långt avstånd från stranden men som så småningom säkert återvände till stranden.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.