Flytta framåt MP Rukchanok Srinork dömd till 6 år för att ha förolämpat kunglig institution på sociala medier, får senare borgen för överklagande

Nationell-

Klockan 9:30, den 13 december 2023, beslutade Thai Criminal Court, Ratchadaphisek, Bangkok, att Rukchanok Srinork, en Move Forward MP, var skyldig till att ha förolämpat den kungliga institutionen enligt Section 112 och dömdes till 6 års fängelse utan villkorlig frigivning.

I fallet mellan 18 juli och 9 augusti 2021 verkade Rukchanok, den tilltalade, förolämpa och uttala illvilja mot hans kungliga majestät kung Rama X på sociala medier X, tidigare Twitter, sade domstolen. Den tilltalade postade bildtexter om covid-19-vaccintilldelning tillsammans med en bild av Hans Kungliga Majestät Kungen, sade domstolen. Rukchanok förnekade dock anklagelsen.

Den 13 december 2023 gick Rukchanok, Pita Limjaroenrat, en tidigare ledare för Move Forward-partiet, och Chaithawat Tulathon, den nuvarande Move Forward-partiets ledare, till brottmålsdomstolen i Ratchadaphisek, Bangkok, för att höra domen.

Enligt brottmålsdomstolens övervägande hade målsäganden utredningsmän och vittnade sanningsenligt enligt bevisningen. Dessutom bekräftade andra bevis det faktum att svaranden var ägare till X-kontot. Målsägandens bevisning var tillförlitlig.

Den tilltalade förnekade dock anklagelsen och hävdade att hon inte begått några fel. Rukchanok vägrade att tillåta tjänstemän att inspektera svarandens telefon för att ta reda på fakta angående anklagelsen.

Den tilltalade hade konflikter med bevisningen och den tilltalades försvar var av ringa vikt och var inte tillförlitligt, hävdade rätten. Rätten fann därför att den tilltalade verkligen hade gjort sig skyldig till brottet enligt 112 § brottsbalken datorbrottslagen enligt 112 §.

Som ett resultat av detta åtalades Rukchanok för 2 fall med 3 års fängelse för varje punkt, totalt 6 års fängelse utan villkorlig frigivning.

Hon släpptes senare mot 500,000 XNUMX baht i borgen med villkor och lovade att fortsätta att stå upp för förändring i Thailand.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.