Demokraternas parlamentsledamot uttrycker oro över Thaksin Shinawatras medicinska behandling mitt i interneringskontroversen

Nationell-

Klockan 11:00, den 14 december 2023, avslöjade Chaichana Dejdecho, en demokratisk parlamentsledamot, offentligt sin slutsats efter ett polisutskottsmöte om Thaksin Shinawatra, den tidigare premiärministern, som har fått omfattande medicinsk behandling hos en polis. sjukhus kontra att fängslas på sitt nuvarande fängelsestraff.

Chaichana uppgav till thailändska nationella medier att kommittén hade ifrågasatt frihetsberövandeprocessen under den thailändska kriminalvårdsmyndigheten innan Thaksin överfördes till polissjukhuset.

Vidare handlade diskussionerna i fråga om budgeten som användes under behandlingen och anledningen till att Thaksin fördes till fängelset med ett icke-officiellt fångtransportfordon.

Aenligt bestämmelserna för kriminalvårdsavdelningen, den första dagen, måste fången sättas i karantän i ett specifikt territorium. Trots föreskrifterna fördes Thaksin till polissjukhuset på natten direkt efter att ha landat i Thailand samma dag.

Chaichana uppgav att den tillförordnade korrigeringsdirektören förklarade att korrigeringsläkarna inte medicinskt gick med på att skicka Thaksin till polissjukhuset, det var bara en informell diskussion mellan läkarna den natten men var påstås brådskande av hemliga hälsoskäl hos Thaksins.

Kriminalvårdsavdelningen måste skicka fången till ett värdsjukhus under folkhälsoministeriets jurisdiktion, polissjukhuset är under den kungliga thailändska polisens jurisdiktion, sa Chaichana.

Korrigeringstjänstemännen kunde inte ange anledningen till att Thaksin behövde inte raka sitt huvud och hade förmånen att få medicinsk behandling på 14:e våningen på polissjukhuset medan andra sjuka fångar inte kunde få tillgång till samma behandling, anmärkte Chaichana.

Efter det nya året skulle Chaichana och hans team genomföra en utredning för att avgöra om Thaksin fick medicinsk behandling på polissjukhuset eller inte. Det thailändska samhället kan inte gå framåt om det finns ojämlikhet och dubbelmoral, sa Chaichana.

Det thailändska samhället ifrågasatte också den thailändska premiärministern Srettha Thavisin om de nya föreslagna reglerna från kriminalvårdsavdelningen angående segregering av internering. Specifikt, i fallet med alla fångar som inte är i riskzonen, skulle kunna inkvarteras på andra platser som privata bostäder och andra platser. Nämnda fånge måste först avtjäna 1/3 av det mottagna straffet, sa Chaichana.

Thailändska tjänstemän har förnekat att de föreslagna reglerna för lågriskfångar som avtjänar fängelsestraff i hemmet utformades med Thaksin i åtanke.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.