Ghanesisk turist-DUI-krasch: dödsolycka i Chiang Mai den första dagen med utökade nattlivstider till 4:XNUMX

Chiang Mai-

Klockan 3:55, den 16 december 2023, fick polisen i Mueang Chiang Mai en bilolycksrapport om en ghanansk turist som körde en sedan och kolliderade med byggnadsarbetare i den gamla staden Mueang Chiang Mai. En person skadades och två skadades.

Enligt en rapport från polisen krockades Thao Khantalay, en 26-årig arbetare med nationalitet i Laos, dödligt in i av en sedan när han arbetade med underjordiska kabelbyggen längs kanalen i gamla stan. De andra två byggnadsarbetarna, Donnapha, 28, och Mr. Trairat, 22, fick måttliga skador, sade polisen.

Den misstänkte som påstås ha kraschat in i byggarbetsplatsen identifierades offentligt som Mr. Wisdom Okyere, en 26-årig ghanansk turist. Polisen gjorde ett alkoholtest på den misstänkte och resultatet av alkoholhalten blev 121 mg%. Som ett resultat tog poliserna tag i den misstänkte för vidare rättsliga förfaranden.

Wisdom ska ha berättat för polisen att han hade varit i Chiang Mai i två veckor och hyrt en hyrbil för transport. På händelsedagen, innan han kraschade in på byggarbetsplatsen, hade han druckit på pubar runt gamla stan i Chiang Mai med sina vänner. På väg till sitt hotell råkade Wisdom ut för en olycka på byggarbetsplatsen och tog livet av den oskyldiga byggarbetaren, sa polisen.


Pol. Överste Pratchaya Tisala, Chiang Mais polischef, uttalade offentligt att denna olycka kanske inte direkt relaterar till den senaste policyn om utökade underhållningstider till 4:00. Men det fanns många byggarbetsplatser på natten i gamla stan, och ghananska turister kanske inte är vana vid rutten.

Visserligen var den ghananska turisten enligt uppgift DUI och orsakade olyckan, sa Pol. Överste Pratchaya.

Som en konsekvens skulle Chiang Mais kommun och entreprenörer diskutera bättre säkerhetsåtgärder som att lägga till fler gatubelysningar, kottar och barriärer i byggområdena för att förhindra framtida olyckor, sa Pol. Överste Pratchaya.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.