Restaurangarbetare i Pattaya hittar 100,000 XNUMX baht i utländsk valuta i påse, lämnar in det till polisen för att hitta rätt ägare

Pattaya —

I en hjärtvärmande uppvisning av ärlighet gav en anställd på restaurangen "Moom Aroi" i Naklua, Pattaya, en påse fylld med över 100,000 XNUMX baht i utländsk valuta till polisen, i hopp om att återförena den med de rättmätiga ägarna.

Den 14 december upptäckte servitrisen Sonya Khayandee en vit väska som innehöll 9,275 105 dirham från Förenade Arabemiraten och 100,000 amerikanska dollar, uppgående till cirka XNUMX XNUMX thailändska baht, under en stol när hon förberedde bord. En anställd med burmesisk nationalitet informerade omedelbart restaurangchefen, endast identifierad som Mr. Aod.

Efter att ha granskat CCTV-filmer identifierade Aod de troliga ägarna som en grupp på fyra turister, två kvinnor och två män, som verkade vara av Mellanöstern ursprung. Filmen visade att gruppen lämnade restaurangen Moom Aroi efter att ha avslutat sina måltider, och det upptäcktes att en av dem av misstag hade tappat påsen obemärkt. Trots att ha väntat ett dygn hade ingen kommit fram för att kräva de förlorade medlen.

Fast beslutna att återförena pengarna med sina rättmätiga ägare gick Sonya och Aod för att rapportera händelsen till Banglamungs polisstation den 15 december. De överlämnade de återvunna pengarna till polisen för förvaring och hjälp med att lokalisera ägarna.

Polisen erkände personalens ärlighet och accepterade de förlorade medlen för tillfällig förvaring. De försäkrade restaurangteamet att de noggrant skulle granska CCTV-filmerna för att identifiera och lokalisera de rättmätiga ägarna. Dessutom kommer de att utfärda ett offentligt meddelande som beskriver de återvunna medlen för att påskynda returprocessen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.