13 Wild Boars Cave: Tham Luang National Park öppnar djupare kammare för turister med kontroversiella inträdesavgifter

Chiang Rai-

Den 18 december 2023 höll Chutidet Kamonchanut, direktören för Office of Conservation Area Management nr 15, en presskonferens efter öppningen för turister att utforska djupare kammare med en kontroversiell entréavgift till Tham Luang National Park, Mae Sai , Chiang Rai.

Chutidet avslöjade offentligt att turister fortfarande kunde besöka den första kammaren på ett djup av cirka 200 meter gratis. Men för den andra och tredje kammaren på djupet 653 meter respektive 715 meter skulle det finnas entréavgifter på 950 baht för thailändare och 1,500 XNUMX baht för utlänningar.


Skälen uppges ha varit om extra säkerhet som behövde grottspecialister och annan expertis med fem individer för att guida en grupp på mindre än tio turister i två sektioner om dagen, sa Chutidet.

Under spelunking-expeditionen rapporterades det att det skulle finnas en 4 till 5-meters repklättringssektion och krypa genom smala kanaler. Dessutom skulle de professionella guiderna beskriva räddningen av de 13 vildsvinen längs vägen, anmärkte Chutidet.

Trots onlinekontroverser efter tillkännagivandet av prissättningen bad många utländska turister att få utforska grottan utan att behöva oroa sig för priset eftersom det var överkomligt för dem, sa Chutidet.

Därför är priset relativt rimligt då utgifterna kommer att delas mellan professionella guider, grottunderhåll, välfärdsfonder, försäkringar och andra diverse utgifter, avslutade Chutidet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.