Thai Excise Department Eyes Alkoholskattreduktion för att öka turism och konsumtion

Nationell-

Den 18 december 2023 avslöjade Lawan Saengsanit, generaldirektören för skattedepartementet, offentligt att den thailändska punktskatteavdelningen granskade att sänka alkoholskattestrukturen på lämpligt sätt för att stödja Thailands turistsektor.

Inledningsvis skulle slutsatsen göras och presenteras för nästa regeringsmöte i slutet av december 2023 och det förväntas träda i kraft i januari 2024.

Sänkningen av alkoholskatten kommer potentiellt att stödja Thailands konsumtions- och turismsektorer att växa effektivt, säger Lawan.

Vidare skulle även lokala alkoholdrycker tillverkade av lokalsamhällen ingå i alkoholskattesänkningen. Med lägre priser på alkoholhaltiga drycker och god mat skulle utländska turister få ett gott intryck när de besöker Thailand som en himmel på jorden där de kan resa, äta och dricka till sitt hjärta, tillade Lawan.

Bortsett från att sänka alkoholskatten på lång sikt, försöker det thailändska finansministeriet att investera i olika områden av växande affärer i framtiden, avslutade Lawan.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.