Thai Cat and Fish Rice Paddy Art står i centrum på Thailand Biennale Chiang Rai 2023 den 30 december

FOTO: นพ.สมหมาย เอี๋ยวประดิษฐ์

Chiang Rai-

Den virala thailändska katten som kramar en fiskbild på risfältet, även känd som Rice Paddy art eller Tambo art, på Ban Khon Sung, Thoeng, Chiang Rai, kommer att visas på Thailands biennale Chiang Rai 2023 från 9 december 2023 till april 30:e 2024.

Thanpong Jaikham, markägaren som stödjer uppvisningen av samtida konst, uppgav offentligt att Tambo-konsten sponsrades och gav färgglada risfrön av Rice Science Center, Kasetsart University. Tambokonsten kommer att vara officiellt öppen för allmänheten den 30 december 2023, sa Thanpong.

FOTO: นพ.สมหมาย เอี๋ยวประดิษฐ์

Risfältet planterades tidigt den 15 oktober 2023 på ett fält på fem rai eller 8000 kvadratmeter. Under den kalla årstiden växer riset och ändras till en mängd olika färger, och höjdpunkten kommer att vara i slutet av december.

Tambokonst har sitt ursprung i Japan och finns i både konst och innovation. I Thailand är det en ny aspekt av risodling som potentiellt skulle förbättra kvaliteten på jordbrukarnas liv genom att utveckla nya rissorter och designa kreativa mönster på risplotter, anmärkte Thanpong.

FOTO: นพ.สมหมาย เอี๋ยวประดิษฐ์
FOTO: นพ.สมหมาย เอี๋ยวประดิษฐ์

I Thailand Biennale Chiang Rai 2023-utställningen finns det andra kreativa konster från 60 konstnärer från 21 länder runt om i världen som kommer att visa sina konstverk i Chiangrai International Art Museum och andra distrikt i Chiang Rai som Mueang, Chiang Saen, Mae Lao, och Phan.

För mer detaljer om samtidskonstutställningen TBC2023 och Facebook: Thailands biennal, Chaing Rai 2023.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.