Thailändska myndigheter slår till mot misstänkta kinesiskt ägda lager i Samut Sakhon och konfiskerar stora undermåliga produkter

Samut Sakhon—

Den 20 december 2023 inledde thailändska specialutredare och relevanta myndigheter en razzia mot tre lager som påstås ägas av kineser i Mueang Samut Sakhon, Samut Sakhon, enligt en brottsbeslut från Samut Sakhon provinsdomstolen.

Enligt en rapport från poliserna lagrade de tre misstänkta lagren massiva undermåliga produkter som elektriska apparater och andra diverse produkter. Produkterna skulle vidare säljas på kända onlineplattformar, sa polisen.

Polismännen beslagtog de undermåliga produkterna för vidare utredning och tjänstemännen begärde dokumentation från lagrens ägare om inköps- och importprocessen av produkterna.

Samtidigt ska de anställda som arbetade på lagren ha sagt till polisen att de bara packade produkterna för leverans och att de aldrig hade sett ägarna till lagren. Poliserna eskorterade sedan de anställda för vidare utredning och upptäckte att några av dem var utländska arbetare utan arbetstillstånd.

De thailändska tulltjänstemännen skulle dock undersöka om produkterna importerades till Thailand lagligt eller inte. Om det inte fanns någon giltig dokumentation som visades upp för tulltjänstemännen skulle polisen väcka talan mot ägarna, som fortfarande inte hade identifierats vid presstiden.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.