Thailändska myndigheter tillkännager massiv narkotikabust, femton påstådda narkotikasmugglare dödade i operation i norra Thailand

Nationell-

Den 21 december 2023, Pol. Generallöjtnant Panurat Lakboon, biträdande nationell polischef, avslöjade offentligt resultaten av utrotningen av narkotikanätverk i norra gränsen till Thailand, Chiang Mai och Chiang Rai, av Taskforce 35.

Enligt en rapport från thailändska narkotikakontrollanter hade militära officerare i Pha Mueang stött på en grupp narkotikasmugglare den 17 december, och som ett resultat av detta dödades femton påstådda narkotikasmugglare utomrättsligt och mer än 2 miljoner enheter av olagliga ämnen konfiskerades i Mae Fah Luang-distriktet och Mae Sai-distriktet, Chiang Rai.

Pol. Generallöjtnant Panurat uppgav offentligt att den thailändska justitieministern har en policy att inleda brådskande operationer i de norra gränsprovinserna Chiang Mai och Chiang Rai enligt order av den thailändska premiärministern Srettha Thavisin.

Taskforce 35 bestod dock av thailändska narkotikakontrollanter och relevanta myndigheter som arrangerades för att förstärka underrättelseundersökningar, avlyssna och utrota narkotikanätverken i norra Thailand.

Som ett resultat av en underrättelseutredning kunde Taskforce 35 spåra ytterligare två knarksmugglingsnätverk den 19 december 2023, och fångade fyra påstådda misstänkta med mer än 500,000 XNUMX amfetaminpiller vid Chiang Mai och Chiang Rai poliskontroller.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.