Uppdatering: Tragedi för bussbuss från Bangkok-Nathawi: 16 döda, förare ska erkänna att han slumrat till

Prachuap Khiri Khan—

Den 20 december 2023 gav thailändska nationella medier en uppdatering om den senaste bussolyckan på linjen Bangkok-Nathawi, Thap Sakae, Prachuap Khiri Khan, den 5 december. Som ett resultat var det 16 skadade och många skadade rapporterade.

Enligt en rapport från Huai Yang-poliser ska bussföraren, vars namn undanhållits av polisen, ha erkänt att han slumrat till vilket ledde till den tragiska olyckan. Däremot hittades inga illegala substanser eller alkoholhalter i förarens blodsystem, uppger polisen.

Läs om den senaste tragiska bussbussberättelsen den 5 december som tog 16 liv.

Till en början väckte Huai Yang-polisen åtal för vårdslös körning som orsakat andra människors död. Vad gäller vraket av bussbussen undersöktes det för bevis. Detaljerna kunde inte lämnas ut för allmänheten, säger polisen.

Mr. Decha Rueang-on, Prachuap Khiri Khan katastrofförebyggande och biståndstjänsteman, avslöjade offentligt under provinskonferensen att relevanta myndigheter har vidtagit allvarliga åtgärder för att förhindra framtida olyckor, särskilt under nyårshelgerna. Många förare kommer att resa genom Prachuap Khiri Khan till södra Thailand, sa Decha.

Prachuap Provincial Transport-tjänstemän kommer att strikt inspektera bussbussarnas skick och förarnas beredskap. Dessutom måste passagerarna alltid spänna fast säkerhetsbältet, anmärkte Decha.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.