Räddningsoperation: Utmärglade tigrar och leoparder överförda från Mukdahan Zoo för akut vård

FOTO: WFFT/Amy Jones

Mukdahan—

Den 22 december 2023 uppgav Phadet Laithong, chefen för avdelningens Wildlife Conservation Office, till thailändska nationella medier att tjänstemän för vilda djur och växtskydd utförde en inspektion och överförde femton ohälsosamma tigrar och leoparder i Mukdahan zoo till Wildlife Friends Foundation för ytterligare omvårdnad och medicinsk behandling.

Först, se här för vår tidigare rapport om räden mot denna djurpark som hittade djuren med dålig hälsa nyligen.

Enligt Phadet hade thailändska nationalparkstjänstemän inspekterat djurparken i Mukdahan tidigare och återkallat tillståndet att driva djurparken. Djurparken kunde då lagligt transportera eller byta djur till andra privata djurparker, men Mukdahan-zooen kunde inte göra det.

Som ett resultat rapporterade Wildlife Friends Foundation till relevanta myndigheter för att rädda djuren, sade Phadet.

FOTO: WFFT/Amy Jones
FOTO: WFFT/Amy Jones
FOTO: WFFT/Amy Jones

Mr. Edwin Wiek, generalsekreterare för Wildlife Friends Foundation, avslöjade offentligt för thailändska nationella medier att stiftelsen överförde utmärglade tigrar och leoparder från Mukdahan zoo till ett nytt hem i Phetchaburi.

FOTO: WFFT/Amy Jones

Det fanns dock totalt 23 tigrar och leoparder, varav 15 var ohälsosamma eller utmärglade. Edwin sa att tigrarna skulle ta minst 10 dagars återhämtning innan de opererades medicinskt. Alla tigrarna skulle klara sig överlag på grund av att de fick expertvård, försäkrade Edwin.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.