Massivt lager av skjutvapen avslöjat på Prachinburi räkfarm, ägare under utredning

Prachinburi—

Den 23 december 2023 inledde Si Mahosot-poliserna en sökoperation på en räkfarm i Si Mahosot, Prachinburi, enligt en husrannsakningsorder från Prachinburi Provincial Court. Mer än 100 skjutvapen och ammunition på 1,000 XNUMX enheter rapporterades på gården.

Enligt en rapport från polisen sa en arbetare som offentligt identifierades som Ms. Pornthip Phumisawat, 49, till polisen att vapnen och ammunitionen ägdes av S, 48, eftersom han påstås vara besatt av skjutvapensamlingar. Hans namn undanhölls i avvaktan på ytterligare polisutredning eftersom han lagligt kan ha köpt skjutvapnen.

Från polisutredningen rapporterades att skjutvapnen och ammunitionen fanns i register som registrerats av Mueang Phitsanulok-tjänstemän, 37 utfärdade certifikat och Chachoengsao-tjänstemän, 4 utfärdade certifikat.
Men under polisinsatsen var Sumet inte på räkfarmen. Poliserna skulle utreda vidare på dokumentationen om skjutvapnen och ammunitionen hade giltigt tillstånd eller inte.

Pol. Överste Somkiat Pensirisomboon, chefen för Sri Mahosots polisstation, avslöjade offentligt att efter att ha tagit emot en order från den thailändska polisens tekniska avdelning att söka igenom de riktade områdena i Prachinburi, utförde polisen sökningen på räkfarmen.
Informationen var dock inte korrekt, och ytterligare utredning var nödvändig för att avgöra om ägaren var skyldig eller inte, sa Pol. Överste Somkiat.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.