Uppdatering: Fallande ledarskena från Pink Line Incident uppmanar serviceavstängning och säkerhetsåtgärder

Nonthaburi—

Den 25 december 2023 avslöjade Surapong Piyachote, biträdande transportminister, undersökningen om en konduktörskena som föll från Pink Line, Samakkhi MRT-station, Nonthaburi, klockan 4:45 den 24 december.

Läs om den senaste incidenten med en fallande stålskena från Pink Line MRT i Nonthaburi.

Inledningsvis antog Pink Line MRT-tjänstemän att som ett resultat av att man drog stålspont från ett projekt för nyttosystem under Pink Line MRT, kunde det ha funnits omständigheter som gjorde att nivån på ledarskenan sänktes till en ovanlig position.

Pink Line MRT skulle tillfälligt avbryta sina tjänster i 7 dagar från MRT-stationen Nonthaburi Civic Center till MRT-stationen Pak Kret Bypass för utredning. Pink Line-tjänsten skulle dock fortfarande vara öppen som vanligt, med endast 23 stationer från Minburi Station-Chaeng Watthana Station-Pak Kret 28.

För förebyggande riktlinjer skulle det thailändska järnvägsdepartementets tjänstemän samordna med relevanta myndigheter för att säkra incidentområdet och skulle genomföra åtgärder för att förhindra framtida incidenter på byggarbetsplatserna, anmärkte Surapong. Innan tjänsterna öppnades för allmänheten skulle det finnas en provkörning klockan 4 dagligen för att kontrollera järnvägens beredskap, tillade Surapong.

Surapong hävdade att de drabbade personerna från den fallande ledningsskenan skulle få ersättning av entreprenörerna eftersom den omfattades av olycksfallsförsäkringen. Ingen person kom till skada men det uppstod betydande skador på fordon och egendom.

Det thailändska departementet för järnvägstransport och relevanta myndigheter skulle hålla en diskussion för att överväga ersättningsriktlinjer för drabbade personer som regelbundet använder Pink Line MRT, som att förlänga den kostnadsfria provperioden från den 3 januari 2024 till ytterligare tillkännagivanden, betonade biträdande transportministern.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.