Thai Meteorological Department förutspår kalla temperaturer och dimma i norr, åskväder förväntas i söder

Nationell-

Den 31 december 2023 prognostiserade thailändska meteorologiska avdelningens tjänstemän för Thailand från 06:00 till 06:00 den 1 januari 2024.

24-timmars väderprognosen indikerade att ett område med högtryck eller sval luftmassa kommer att råda över den övre delen av Thailand, medan västliga vindar på övre nivåer kommer att täcka den norra regionen. Detta vädermönster kommer att hålla svala till kalla temperaturer med fortsatt morgondimma i den norra regionen.

De norra bergsområdena kommer att vara mycket kalla och vissa områden med frost. De lägsta temperaturerna kommer att variera från 4-12 grader Celsius i den norra regionen och 11-15 grader Celsius i de östra nordöstra bergstopparna.
Människor i de övre delarna av Thailand rekommenderas att ta hand om sin hälsa på grund av fortsatta kalla förhållanden på morgnarna och att iaktta försiktighet när de reser genom dimmiga områden.

Måttligt tryck råder över centrala, östra, nordöstra Thailandbukten och den södra regionen. Därför kan den nedre södra regionen uppleva enstaka åskväder. Vindvågor i Thailandviken och Andamansjön är av måttlig intensitet, med vågor som når 1-2 meter i Thailandviken, över 2 meter i områden med åskväder och cirka 1 meter i Andamansjön.

Sjöfolk i dessa områden bör navigera med försiktighet och undvika att segla i områden med åskväder.
Luftkvalitet: Den nedre norra regionen och den centrala regionen, inklusive Bangkoks huvudstadsregion, kommer att uppleva måttliga till ganska höga nivåer av samlat damm/smog på grund av minskad vindintensitet och dålig luftventilation.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.