Thailands premiärminister utfärdar brådskande direktiv efter bekämpningsmedelsläcka i Samut Prakan

Samut Prakan-

Klockan 7:00, den 4 januari 2023, fick Samut Prakan brandmän och relevanta myndigheter en rapport om en pickup som fraktade en 200-liters trumma som läckte bekämpningsmedel. i Samrong Nuea, Samut Prakan.

Efter att ha hört de lokala nyheterna, klockan 10:20, beordrade Thailands premiärminister Srettha Thavisin guvernören i Samut Prakan-provinsen att noga övervaka händelsen och människor som bor i området. Ett brådskande evakueringsorder måste utfärdas om situationen inte kan kontrolleras, sa Srettha.

Dessutom gav den thailändska premiärministern en order till relevanta myndigheter att omedelbart undersöka orsaken till händelsen. Den framtida incidenten får inte inträffa igen och om någon olaglig handling upptäcks måste strikta rättsliga åtgärder vidtas i enlighet med detta, påpekade Srettha.

Klockan 11:17 skrev Srettha på X angående incidenten och bad människor i området för bekämpningsmedelsläckage att undvika att gå utomhus, bära en mask hela tiden, och om det fanns några onormala symtom, rekommenderades omedelbar medicinsk behandling.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.