Dumper orsakar gångbro kollaps i Ang Thong

FOTO: Thaipost

Ang Thong -

En dumper orsakade kollapsen av en hel gångbro i Ang Thong-provinsen i söndags när dess kropp, som åkte upp av en olycka, kolliderade med strukturen.

Olyckan inträffade den 7 januari 2024 på motorväg 32 i Chairi-distriktet i Mueang-distriktet. Även om inga personskador rapporterades, blockerade den kollapsade bron en huvudväg, även känd som Asian Highway, till norra Thailand, vilket tvingade myndigheterna att omdirigera trafiken.

Enligt rapporter involverade kollisionen en dumper, som kraschade in i gångbron, vilket fick den att ramla ner på vägen nedanför och blockerade alla fyra körfält. På grund av brohindret leddes trafiken norrut till alternativa vägar, samtidigt som mobilkranar sattes in för att ta bort vraket.

Adirek Chuenphon, den 55-årige lastbilschauffören som var inblandad i olyckan, delade sitt konto till myndigheterna i Ang Thong. Han förklarade att efter att ha lossat byggmaterial i Bang Pa-in-distriktet, Ayutthaya-provinsen, var han på väg tillbaka till sitt kontor i Nakhon Sawan-provinsen.

Under körningen hörde Mr. Adirek plötsligt ett högt ljud och kände ett ryck. Detta orsakades av vad han kallade det oväntade och oavsiktliga lyftet av släpet, vilket resulterade i en kollision med gångbron ovanför. Myndigheterna undersöker fortfarande varför lastbilens kaross plötsligt gick upp vid presstid.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.