Transgender guldrånare greps i Songkhla

FOTO: Khaosod

Songkhla —

En transperson greps i Songkhla på torsdagen efter att ha rånat en guldbutik i Sadao-distriktet på ett varuhus.

Rånet ägde rum den 4 januari 2024 i Yaowarat Krungthep guldbutik i Lotus-varuhuset. Den misstänkte, som senare identifierades som en transsexuell kvinna vid namn Preecha Samankhoon, 20, marscherade fräckt in i butiken, hotade de anställda med en kniv och gjorde av med åtta guldhalsband.

Rånet tog totalt under en minut. Maskerade Preecha åkte sedan iväg från varuhuset på en Honda GPX Drone-motorcykel med röd registreringsskylt. Det sammanlagda värdet av de stulna guldhalsbanden var över 800,000 XNUMX baht.

Enligt Pollöverstelöjtnant Pichai Khunthongkaew, utredningschefen vid Sadaos polisstation, begick den misstänkte brottet ensam. Tre butiksanställda, alla kvinnor, skadades inte av den misstänkte mannen men var synbart skakade av händelsen.

Polisen började omedelbart söka efter den misstänkte efter att ha förhört de anställda. Runt en halvtimme efter midnatt den 5 januari arresterade de Preecha i en oidentifierad lägenhet på Niphat Uthit 2 Road i Hat Yai. De åtta stulna guldhalsbanden och en kniv som hon använde vid händelsen beslagtogs från henne. Föremålen gömdes under en kudde.

I förhör erkände Preecha att motivet bakom brottet var hennes behov av pengar för att köpa en pistol. Hennes avsikt var att använda skjutvapnet för att hämnas mot sin tidigare anställd och ex-pojkvän, som påstås ha lurat henne på en betydande summa pengar.

Preecha avslöjade också att hon hade hyrt en motorcykel i Sadao-området för att använda som flyktbil. Efter händelsen övergav hon motorcykeln, eftersom hon visste att den hade en GPS-spårare, innan hon hyrde en pickup för att ta henne till lägenheten. Oavsett vilket lyckades polisen ändå snabbt spåra henne.

Den misstänkte fördes till Sadaos polisstation för att ställas inför rätta.

FOTO: Khaosod
FOTO: Khaosod
FOTO: Khaosod

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.