Son fängslad i mord på far och syster hittades i nedsänkta stållådor i Sakon Nakhon

Sakon Nakhon

Polisen i Sakon Nakhons Phang Khon-distrikt hittade två stora stållådor från en damm, som var och en innehöll en livlös kropp, tisdagen den 9 januari.

Kropparna identifierades som Prayat Detphummee, 66, och hans 33-åriga dotter, Piangpen.

Offrens kroppar upptäcktes gömda i låsta stållådor nedsänkta i en damm. Det dystra avslöjandet kom efter att oroliga invånare i Ban Sang Khui rapporterade om det plötsliga försvinnandet av två stora stållådor som tidigare setts bredvid dammen.

Myndigheterna, som svarade på tipset, hittade de helt nya lådorna nedsänkta i vattnet runt klockan 1 på tisdagsmorgonen. Behållarna säkrades med stålkedjor och när de öppnades visade det sig att de innehöll en livlös kropp.

På platsen grep polisen en 35-årig man, endast identifierad som Waroot. Han uppges ha betett sig oregelbundet, skrikit och talat osammanhängande. Ytterligare undersökningar visade att Waroot är son till Prayat och den äldre brodern till Piangpen.

Enligt thailändska medier var familjen ursprungligen från Sawang Daen Din-distriktet. Waroot, den misstänkte, hade köpt de två stora stållådorna av en lokal metallarbetare den 25 november 2023 för 12,000 XNUMX baht. Han ska ha informerat säljaren om att han hade för avsikt att använda containrarna för förvaring av fiskeutrustning.

Vid presstillfället har Waroot visat sig ha downs syndrom. Inledande förhör visade att han före händelsen hade ett bråk med sin pappa. Detta ledde till att han enligt uppgift lockade sin far och sin yngre syster att gå in i stållådorna. Därefter stängde han och säkrade lådorna med kedjor innan han tryckte ner dem i vattnet.

Utredningen av den misstänktes motiv pågår och polisen kommer att fortsätta att ifrågasätta och utvärdera hans psykiska tillstånd.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.