Thailands inrikesminister lovar hårdare ålderskontroll på nattklubbar efter räder mot 489 minderåriga

Nationellt —

Thailands vice premiärminister och inrikesminister, Anutin Charnvirakul, har förbundit sig att skärpa kontrollerna av nattnöjesställen efter en räd på en populär nattklubb i Pathum Thani 489 minderåriga.

Rädden den 7 januari, som ägde rum tidigt på morgonen, riktade sig mot Himlen Rangsit, en nattklubb som påstås fungerade utan den fordrade licensen och catering till minderåriga patrons. Enligt polisen var lokalen även utrustad med hemliga utgångar som gjorde att minderåriga kunde glida ut när myndigheterna anlände.

Som svar på incidenten utfärdade inrikesminister Anutin ett varningsmeddelande den 8 januari, där det stod att alla relevanta byråer skulle intensifiera övervakningsarbetet för att säkerställa att nattnöjesställen följer lagen.

Han sa att operatören av Heaven Rangsit kommer att ställas inför flera anklagelser, även om inga rättsliga åtgärder kommer att vidtas mot personer under 16 år. Men deras föräldrar kommer att kallas till förhör angående potentiella brott mot barnskyddslagar.

Det senaste tillslaget mot Heaven Rangsit är en del av ett bredare initiativ som riktar sig till nattklubbar i Thailand. I december, a plats i Chiang Mai stod också inför stängning för flera överträdelser, såsom bristande efterlevnad av regler och servering av alkohol till minderåriga.

Department of Provincial Administration (DPA) under inrikesministeriet övervakar licensiering och reglering av nattnöjesställen i Thailand. DPA bekräftade sitt åtagande att samarbeta med polisen för att ta itu med olaglig verksamhet i dessa anläggningar.

Avslöjandet av minderårigas närvaro i Heaven Rangsit har väckt upprördhet bland föräldrar och barnskyddsgrupper, vilket har lett till krav på strängare lagar och förbättrad efterlevnad för att förhindra att minderåriga dricker och droger på nattklubbar.

Minister Anutin svarade på dessa farhågor genom att lova beslutsamma åtgärder, och betonade den thailändska regeringens åtagande att skydda barn från de potentiella riskerna som nattklubbar utgör.

Detta kommer som nattklubbar i vissa större turistområden fick nyligen utöka sina öppettider, ett drag som har sett både kritiker och fans. Förespråkare för de utökade öppettiderna säger att flytten kommer att öka turismen, kritiker har pekat på potentialen för fler bullerklagomål, rattfylleriolyckor och potentiell brottslighet.

Hittills har dock Anutin sagt att förlängningen överlag har varit en framgång och påpekat att Pathum Thani inte var en del av det utvidgade området. Värt att notera är dock att inrikesministeriet nu överväger att utöka utvidgningen av nattlivstiderna till andra provinser och områden.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.