Thai House Panel för att undersöka Thaksins hälsofall bland anklagelser om diskriminering på polisens allmänna sjukhus

Nationell-

Den 10 januari 2024, Pol. Generallöjtnant Thaweesilp Wechavitarn, chefsläkaren för Police General Hospital, välkomnade ett besök som begärdes av poliskommissionen den 12 januari.

Chaichana Dejdecho, ordföranden för parlamentets utskott för polisfrågor, begärde tidigare ett besök genom ett officiellt brev till Police General Hospital för att utreda Thaksins fall angående hans hälsotillstånd och påstådd diskriminering av behandling.

Chaichana avslöjade offentligt att kommittén skulle fråga om behandlingsprocesserna för varje patient som får medicinsk vård från polisens allmänna sjukhus.

Dessutom skulle kommittén personligen fråga patienter om medicinsk behandling och om de har tillgång till samma behandling som Thaksin, som för närvarande administreras på 14:e våningen, eller inte, sa Chaichana.

Chaichana uppgav att kommittén helt och hållet skulle åtala lagen mot dem som ger särskilda privilegier till patienter och skulle ytterligare undersöka relevant dokumentation angående de rätta lagbestämmelserna för hantering av sjuka fångar från det thailändska justitieministeriet och kriminalvårdsdepartementet.

Dessutom hade Thai Medical Council tidigare sagt att den personliga informationen om Thaksins hälsotillstånd undanhölls i enlighet med principerna för medicinsk etik och integritet.

Chaichana uppgav dock offentligt att han var mer intresserad av de medicinska processerna för dem som administrerades på 14:e våningen, antalet patienter och hur de behandlades kontra att undersöka personliga hälsoproblem. Chaichana har sagt att huvudfokus är lika rättigheter för alla fångar och lika behandling och att säkerställa att ingen fånge, oavsett hur känd eller rik, har några speciella privilegier.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.