Pattaya City välkomnar kinesiska Square Dance-vinnare i kulturellt utbyte

Pattaya —

Pattaya City-tjänstemän välkomnade varmt en grupp kinesiska mästare i kvadratdans på tisdagen för att främja turism och bygga upp förtroende bland äldre kinesiska resenärer.

Mr. Siwat Boongerd, vice ständige sekreterare i Pattaya, välkomnade vinnarna av squaredanstävlingen från Kina vid en ceremoni som hölls på Pattaya Beach den 9 januari.

Detta samarbete, som representerar ett strategiskt partnerskap mellan Pattaya City och Sichuan TV, syftade till att främja Pattayas turism till pensionärer från Kina. Programmet såg en grupp på 20 kinesiska mästare i squaredans, vinnare av Sichuan TV:s "Wu Wu Sheng Feng"-program, ge sig ut på en veckolång resa från 6 januari till 11 januari 2024, i Thailand.

Deras resplan inkluderade besök på olika turistattraktioner längs Bangkok-Pattaya-rutten, som kulminerade i kulturellt utbyte med lokala pensionärer på Pattayas strand. Den hjärtevärmande händelsen fångades av Sichuan TV för att sändas i populära program som "Pleasant Trip" och "News Live Program", ytterligare förstärkt av onlineplattformar som Douyin, Bilili och WeChat VDO. Evenemanget förväntas locka över 15 miljoner tittare.

Förutom att främja Pattayas turistattraktion till kinesisk publik, syftade detta initiativ också till att ingjuta förtroende hos äldre kinesiska resenärer som funderar på att resa till Pattaya. Denna demografiska, över 60 år, representerar en viktig marknad och passar perfekt in i den thailändska regeringens policy om visumfritt inresa för kinesiska turister.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.