Thai Department of Corrections förlänger Thaksins medicinska behandling utöver 120 dagar: betonar respekt för patientens integritet och internationella standarder

Nationell-

Den 11 januari 2024 utfärdade den thailändska kriminalvårdsavdelningen ett officiellt uttalande angående fallet med att skicka Thaksin Shinawatra för medicinsk behandling på Police General Hospital utöver 120-dagarsgränsen.

Kriminalvårdsavdelningen klargjorde att Thaksin hade skickats för medicinsk behandling på ett externt sjukhus sedan den 23 augusti 2023. Under behandlingen visade det sig att han hade flera redan existerande medicinska tillstånd, med särskild uppmärksamhet som krävdes för specifika sjukdomar.

På grund av de begränsade medicinska faciliteterna på kriminalvårdssjukhuset var det nödvändigt att överföra honom till Police General Hospital, som har högre medicinsk kapacitet, för att förhindra potentiella risker för hans liv, uppgav kriminalvårdsavdelningen.

Den medicinska rapporten indikerade olika sjukdomar som kräver noggrann övervakning av specialiserade läkare. Med tanke på den omfattande medicinska dokumentationen och nödvändigheten av kontinuerlig vård, Kriminalvårdsavdelningen godkände den 8 januari 2024 Thaksins fortsatta behandling på Police General Hospital.

Kriminalvårdsavdelningen genomförde detta beslut i enlighet med det thailändska justitieministeriets regler om överföring av fångar för extern medicinsk behandling.

Enligt bestämmelserna, om den medicinska behandlingstiden överstiger 120 dagar, krävs ett godkännande av generaldirektören för kriminalvårdsavdelningen, tillsammans med läkarnas kommentarer och relevanta bevis, innan beslutet rapporteras till justitieministern för vidare bekräftelse.

Generaldirektören för kriminalvårdsavdelningen betonade att fångars grundläggande rättigheter upprätthålls, enligt internationella standarder, inklusive respekt för mänskliga rättigheter relaterade till patientskydd.

Enligt principerna för medicinsk etik och integritet måste samtycke erhållas från Thaksin innan personlig information avslöjas för allmänheten angående hans hälsotillstånd, uppgav avdelningen för korrigeringar.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.