Chonburi-man med psykisk ohälsa gripen efter bilvandalism och polisstopp

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

Chonburi —

En thailändsk man som uppvisade tecken på psykisk ohälsa greps i Ban Buengs kommun på onsdagen efter att ha vandaliserat bilar och inlett en spänd bråk med polisen.

Händelsen, som började med att den misstänkte (namnet undanhållits på grund av hans psykiatriska tillstånd), krossade bilrutor nära en skola, fick myndigheterna att sätta in ett samordnat svar som involverade Ban Bueng-polisen och Chonburi Special Operations Unit.

Myndigheterna kom till platsen för att hitta den misstänkte som enligt uppgift använde en kniv i sin bostad. Förhandlingarna om hans överlämnande sträckte sig i flera timmar och var meningslösa i slutet. Så småningom slog poliser in ytterdörren och anklagade den misstänkte bakifrån.

En husrannsakan upptäckte två knivar och en machete. Under husrannsakan visade den misstänkte ett oberäkneligt beteende när han ifrågasatte polisens äkthet och motiverade sin bilrutevandalisering som självförsvar mot ett upplevt hot.

Efter att han greps fördes den misstänkte till polisstationen i Ban Bueng för att lugna ner sig. Därefter kontaktades hans anhöriga för att ordna hans förflyttning för en psykiatrisk utvärdering och behandling på ett lokalt sjukhus.

FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya
FOTO: TMN Kabel-TV Pattaya

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.