Thailändsk kvinna åtalad för mord i Wales för döden av pojke, 7

Wales-

Polisen bekräftade den 12 januari 2024 att en kvinna har åtalats för mord efter ett barns död i Haverfordwest.

42-åriga Papaipit Linse, född i Chiang Mai, Thailand, greps på platsen och har nu åtalats för mord.

Hon har häktats i polisförvar för att inställa sig vid domstol i Swansea (lördag den 13 januari, Wales Time).

Kriminaltekniska utredare tillbringade hela kvällen den 12 januari i en lägenhet på översta våningen på Upper Market Street, efter att en sjuårig pojke dog i Haverfordwest. Pembrokeshires länsstad är i chock efter händelsen, som ledde till gripandet av Linse, som tros vara mamman till barnet.

Polisbilar kantade gatan utanför det blandade butiks- och bostadshuset, där grannar och förbipasserande har börjat lägga ut blommor.

En granne, som föredrog att vara anonym, beskrev att de bevittnade ambulanspersonal som reagerade på händelsen, en syn som han sa att han tyckte var djupt upprörande.

Polisen bekräftade gripandet av kvinnan kort efter händelsen. Grannar känner henne som en reserverad asiatisk kvinna, en ensamstående mamma som fostrar två barn under utmanande omständigheter.

Bottenvåningen i byggnaden, tidigare en fysioterapistudio och gym känd som TriExercise, är ett välbekant landmärke på stadens Upper Market Street. Dr Sean Phelan, en 69-årig sjukhusläkare som bor bredvid, uttryckte sin chock och noterade att kvinnan alltid var ganska vänlig, även om han inte kände henne väl.

Han nämnde att han aldrig såg en man i bostaden och beskrev barnen som välskötta och väluppfostrade.

Gatan spärrades av av polisen ungefär klockan 10.45 på dagen för händelsen, efter ett nödsamtal.

Denna stängning påverkade lokala företag, inklusive en närliggande samaritans välgörenhetsbutik, som var tvungen att låsa upp för dagen. Kontoren för Preseli-Pembrokeshire walesiska församlingsmedlem Paul Davies och Preseli-Pembrokeshire MP Stephen Crabb ligger också bara några dörrar från platsen.

Frågor om varför barnet var hemma, med tanke på att skolor hade öppnat igen tidigare i veckan, ökar mysteriet kring händelsen.

Lee Evans, 39, en invånare mittemot fastigheten, kommenterade den föränderliga atmosfären på gatan och noterade kvinnans ovilja att umgås med grannar enligt hans åsikt.

En talesperson för Dyfed-Powys-polisen uppgav att utredningen av omständigheterna som ledde till barnets död pågår.

Polisen bekräftade att sjuåringen dödförklarades kort efter ankomsten på onsdagen.

Talesmannen uttryckte kondoleanser till familjen och bekräftade att en kvinna sitter i polisens förvar misstänkt för mord.

Denna incident har lämnat en djupgående inverkan på Haverfordwest-samhället, med många som kämpar för att förstå hur en sådan tragedi kunde inträffa mitt ibland dem.

Prenumerera