Bränd människokropp hittades i skog nära Pattaya, misstänkt för mord

Chonburi —

Chonburis polis utreder aktivt fallet med en bränd kropp som hittades i en skog nära Wat Tam Prathun i Chonburis Banglamung-distrikt den 13 januari 2024.

Pol. Överstelöjtnant Jiraphong Aeabfang, biträdande utredningschef vid Nongprues polisstation, fick en rapport om upptäckten runt 6:00. Kroppen, som ligger cirka 500 meter från en huvudväg i Pong, tillhörde en oidentifierad man mellan 165-170 cm lång. Han uppvisade tecken på att bli bränd, troligen driven av ett bildäck.

Supol Kamjak, en 35-årig skolvaktmästare från en närliggande skola, snubblade över den skrämmande scenen när han följde oanvända elektriska ledningar och gick ut med sin hund. Han meddelade omedelbart polisen.

Preliminära undersökningar tyder på att offret dödades någon annanstans och fördes till platsen för bränning. Men på grund av regn brändes kroppen inte helt.

Kroppen har skickats för vidare undersökning på Polissjukhuset för att fastställa offrets identitet och hjälpa till i den pågående utredningen. Poliser har begränsad tillgång till brottsplatsen och samlar aktivt bevis för att påskynda fallets lösning.

Den 14 januari dök två viktiga spår upp: ett ID-kort som tillhörde Mr. Thanathip Wadthaisong, en 30-årig bosatt i Kalasin-provinsen, hittades nära kroppen. Myndigheterna kontrollerar dock om legitimationen tillhör offret.

Dessutom tyder information från lokala invånare på en potentiell koppling till en separat incident i närheten. Mr Thuy, efternamn som hölls för sitt skydd, ett 53-årigt potentiellt vittne, berättade om att han bevittnade en brutal knivattack tidigt den 12 januari. Han beskrev en vit sedan, hetsiga bråk och en person som upprepade gånger knivhögg en kämpande man som försökte fly. Angriparen släpade sedan in offret i bilen och körde iväg.

Mr Thuy hittade en blodfläckad kniv efteråt och kontaktade den lokala polisen. Ingen skadad person upptäcktes dock vid tillfället. Mr Thuy uttryckte rädsla för vedergällning och flydde från sitt hem tills han kontaktades av myndigheterna den 13 januari.

Chonburis provinspolis utreder aktivt båda incidenterna och söker bevis för att fastställa en möjlig koppling.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.