Pattayas nattliv ser boom efter förlängda öppettider, barer vill utöka underhållningszonerna

Pattaya —

Pattaya Entertainment Industry Association berömde starkt den thailändska regeringens policy att förlänga underhållningens öppettider till 4:XNUMX, med hänvisning till dess positiva inverkan på den lokala ekonomin och uppmanade till ytterligare utvidgning av lagliga underhållningszoner.

De utökade öppettiderna, som officiellt implementerades den 15 december 2023, som en del av ett pilotprogram i fem provinser, har fått positiv feedback från ett stort antal företagare i Pattaya. Enligt Damrongkiat Phinijkarn, generalsekreterare för Pattaya Entertainment Industry Association, rapporterade de flesta underhållningsföretag en betydande ökning av den dagliga inkomsten, från 20-30 %, sedan de längre timmarna infördes.

Denna framgång innebär också fördelar för de anställda. Damrongkiat avslöjade att servicepersonal och servitörer ser sina dagliga inkomster öka med 300-500 baht, vilket motsvarar ungefär 9,000 15,000-XNUMX XNUMX baht per månad. Denna extra inkomst har minskat deras beroende av regeringens hjälpprogram och avsevärt förbättrat deras familjers ekonomiska välbefinnande, sade Damrongkiat.

"Denna policy är en spelomvandlare för vårt nattlivssamhälle och den lokala ekonomin som helhet", sa Mr. Damrongkiat. "Vi uttrycker vår uppriktiga tacksamhet till regeringen för att de har lyssnat på våra vädjanden och genomfört dessa åtgärder."

Men föreningen uppmanar också regeringen att överväga att utöka lagliga underhållningszoner i Pattaya. De tror att den nuvarande lagen om nöjesställen, som har funnits i 21 år, hindrar stadens utveckling och begränsar dess potential.

Som svar på allmänhetens oro kring zonexpansionen, sade Damrongkiat att det är avgörande att balansera behoven hos nöjesställen med lokala invånare med oro. Han betonade att operatörer måste hantera buller noggrant för att säkerställa minimala störningar för invånare och icke-nattlivsturister som söker en lugn upplevelse.

Föreslagna områden för utbyggnad av lagligt nattliv och nöjeszoner är delar av Jomtien, särskilt runt det populära området för homosexuella nattliv vid Jomtien Complex och Soi 7-området, delar av Naklua runt Space Hotel, Third Road to Sukhumvit och kanske till och med delar av östra Pattaya .

Det finns i verkligheten redan över tusen barer och nattliv i dessa områden, men de bryter tekniskt sett mot lagen om de inte också är restauranger. Dessutom är det inte meningen att de ska tillhandahålla underhållning förutom alkohol eller hålla öppet sent. Detta upprätthålls inte ofta och skulle vara helt lagligt om zonerna skulle uppdateras till Pattayas tillväxt.

En nyligen ovetenskaplig undersökning gjord av Pattaya News visade att majoriteten av våra läsare, 46 procent av de tillfrågade, stödde den lagliga utvidgningen av underhållningszoner. 20 procent av de tillfrågade stödde det i vissa områden men inte i bostadsområden. 8 procent stödde det för små barer och sportbarer men inte livemusikställen eller klubbar. Nitton procent motsatte sig helt en utvidgning av zonerna. Resten av de tillfrågade brydde sig inte eller var inte säkra.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.