Thailändska myndigheter slår sönder flera miljoner bahts onlinespel i Chiang Mai

Chiang Mai-

Den 13 januari 2024 gjorde Thai Technology Crime Suppression Division (TCSD) en razzia mot en webbsida för hasardspel online i en lyxig privat villa i Mae Rim, Chiang Mai.

Enligt en rapport från TCSD, spårade en utredningsgrupp upp ett onlinespelcenter i Mae Rim som hyrde en poolvilla som kontor. Villan hade två rum med onlinespelanställda som påstås arbeta på två webbplatser som administratörer, med totalt 12 personer, för att svara på kunders meddelanden, rapporterade TCSD.

Dessutom fanns det 16 datorer, 33 datorskärmar, 53 telefoner, 28 bankkonton och andra bevis som konfiskerades till ett uppskattat värde av 1 miljon baht, rapporterade TCSD. De två webbplatserna genererade mer än 100 miljoner baht varje månad, rapporterade TCSD.


Onlinespelanställda har enligt uppgift erkänt för TCSD att de bara var administratörer på de två webbplatserna, främst svarade på kundernas meddelanden. Inledningsvis pressades de anklagade för att ha konspirerat för att driva onlinespel utan tillstånd och eskorterades till Mae Rims polisstation för rättslig process.

Tjänstemännen lovade att utreda vidare för att hålla inblandade parter ansvariga för sina brott och upptäck den sanna ägaren till spelwebbplatserna.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.