Polisen hjälper turkiska turister att fånga unga tjuvar på Jomtien Beach

Pattaya —

Polisen i Pattaya grep snabbt en ung tjuv tidigt på måndagsmorgonen efter att han ryckt en turkisk turists telefon på Jomtien Beach.

Biträdande utredningschef Pol. Överstelöjtnant Thananon Atipansi meddelade arresteringen av en 13-årig pojke, vars namn undanhölls på grund av sin ålder, som ryckte en Redmi-telefon värd cirka 4,500 58 baht från den 15-årige turkiske turisten Akis Kul i tidig morgon den 2024 januari XNUMX.

Enligt överstelöjtnant Thananon, patrullerade Pattaya-polisen Tassanai Termphon (bilden klädd i vit skjorta och jeans) Jomtien Beach på en turistsäkerhetsdetalj i civilklädd. Sedan hörde Tassanai herr Akis rop på hjälp och såg den unge pojken fly med telefonen. Med en snabb förföljelse grep polisen Tassanai pojken vid mynningen av Soi 2 på Jomtien Beach Road, inom bara 50 meter från brottsplatsen och inte långt från Dongtans polisstation. Pojken erkände stölden och hävdade att han hade för avsikt att behålla telefonen för sig själv.

Akis berättade brottet för polisen och The Pattaya News och avslöjade att han chattade med den unge misstänkte som hade närmat sig som för att ställa en fråga till honom när den misstänkte plötsligt ryckte mobiltelefonen ur Akis hand och flydde. Herr Akis skrek omedelbart på hjälp och fick den från officer Tassanai, som patrullerade i närheten. Polisen sprang efter den misstänkte mannen och kunde fånga honom inom bara några minuter.

Herr Akis uttryckte sin uppriktiga tacksamhet till officer Tassanai för att han hjälpte honom att fånga tjuven. Han nämnde att Pattayapolisens snabba arbete fick honom att känna en djup tillgivenhet för Pattaya och thailändsk brottsbekämpning. Den turkiska turisten kramade också officeren för att visa sin tacksamhet. Senare fortsatte han till Pattayas huvudpolisstation för att officiellt rapportera händelsen.

Pojkens föräldrar skulle kontaktas angående stölden och ungdomsrättsliga förfaranden som inleddes.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.